Dalibor Janda naložil kolegům i veřejnosti! Pak práskl, jak funguje hudební průmysl!

Janda, Dalibor 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. srpna 2020 15:28

Zpěvák Dalibor Janda byl podobně jako další umělci také zasažen pandemií nového typu koronaviru. Díky ní přišel o kšefty a nemohl vystupovat. I přesto si myslí, že žadonit o dotace není na místě.

Janda kvůli covidu nemohl 30. března v pražské Lucerně zahájit turné ke čtyřiceti rokům na hudební scéně. Kvůli vládnímu nařízení prý přišel o téměř půl milionu korun, na rozdíl od některých kolegů si ale nestěžuje.

"Nejsem na tom tak špatně, abych nevydržel půl roku nebo rok bez kšeftů. Pokud někdo nepřežije bez dotací nebo jiné pomoci, ať se na to vykašle a jde dělat něco jiného," vzkázal podle serveru Expres.cz.

Tvrdí, že ho štve, jak někteří fňukají. "Je tu moc umělců, pokud se někdo neuživí, ať jde dělat něco jiného, některá děvčata už šla do supermarketů. Umělci jsou přemnožení," dodal.

Jako příklad vybral donekonečna se opakující talentové soutěže. Jejich pořádání se ve třistamilionové Americe ztratí, dva podobné pořady ročně pro desetimilionové Česko jsou ale podle něj moc.

"Přitom pak nemají kde hrát, dávají dohromady revivaly, což je samozřejmě pro pořadatele levnější, ale vystupují většinou na playback a místo umění předvádí estrádu. Když nemají hity, musí se živit tak, jak se dá," vysvětlil Janda.

On sám si na zájem fanoušků nestěžuje, obává se ale, aby kvůli nezodpovědnosti lidí nemusel odkládat i další koncerty.

"Český národ je zase veselý, rozverný. Lidé jsou na koupalištích, v bazénech nacpaní na sobě, podzim bude veselý. Tak nám to zase zamáznou a to bude definitivní konec," uvedl.

Někdy se podle svých slov diví, jaké mají lidé názory. "Oni jdou na tancovačku, kde se nic nekontroluje, půjčují si placatice slivovice a argumentují tím, že koronavirus je jenom v Praze. To nepochopím," dodal.

Témata: Dalibor Janda Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)