Karel Gott ženy doháněl k slzám! Tohle s nimi dělal!

Karel Gott píše autobiografickou knihu 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. srpna 2020 12:37 | Aktualizováno: 7. srpna 2020 18:28

Hana Zagorová a Karel Gott společně nazpívali řadu písní, oba také kralovali v anketě Zlatý slavík. Právě díky ní se seznámili, na což zavzpomínala populární zpěvačka, která rovněž prozradila, jak to měl Mistr se ženami.

Zpěvačka Hana Zagorová zaznamenala Karla Gotta poprvé, když ještě studovala na JAMU a na pokoji se spolužačkami slyšely píseň Proč ptáci zpívají.

„Plakaly jsme při ní do polštáře, protože jsme všechny byly zamilované,“ vzpomínala dříve pro Blesk. K opravdu osudovému setkání však došlo až na Slavících v roce 1968, konkrétně až po slavnostním ceremoniálu.

„Pak byl večírek U Pelikána Na Příkopech, kde jsem s Karlem mluvila a on se mě zeptal, jestli už jsem se se všemi seznámila. A že to udělá. Táhl mě za ruku, držel mě, mladou holku, a každému mě představil. To pro mě byl nezapomenutelný zážitek. Od té doby jsem Karlova fanynka,“ líčila populární zpěvačka.

Podle ní to Gott se ženami opravdu uměl. Zagorová přiznala, že byla původně fanynkou Waldemara Matušky. „Karel, když začínal, byl ještě takový ušatý, zpíval Zdvořilého Woodyho, zatímco Walda měl obrovské charisma a srdce na dlani. Věřili jste mu každé slovo a vůbec jste nevnímali jeho hlas,“ popisuje.

Nakonec si však k sobě našli cestu a dnes mají na kontě spoustu duetů. „Řadu jsme jich udělali ke Slavíkům, když jím byl takřka setrvale on a já měla to své devítileté období. To byla nutnost kvůli televiznímu vysílání. Pořad se připravoval dlouho dopředu, takže jsme tehdy docela spolupracovali,“ vysvětluje.

Karel Gott zemřel na začátku října ve věku 80 let doma v kruhu své rodiny. Gott v polovině loňského září oznámil, že trpí akutní leukémií a ambulantně se léčí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Se zdravotními problémy bojoval i v roce 2016, v listopadu předchozího roku mu bylo diagnostikováno nádorové onemocnění mízních uzlin.

Témata: Karel Gott