Dara Rolins: Občas si i já přijdu příliš dokonalá!

Dara Rolins 15

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. července 2020 16:38

Dara Rolins má sice už 47 let, na fotkách z médií ale rozhodně vypadá mladší! Není to jen její dokonalou postavou, ale i obličejem bez vrásek. Jenže ani ona nedokáže věk zastavit - a přiznává, že řada jejích fotek je vyretušovaná!

Dara Rolins si ale dobře uvědomuje, že čas nezastaví a že občas je potřeba pomoc profesionálů., „Vím, že mi občas pod fotky z časopisů píšete, že to s tou retuší přeháním,“ posteskla si na sociálních sítích slovenská zpěvačka.

Blondýnka ale zdůrazňuje, že retuší proběhne každá fotka na titulní stránce, ne jen ta její. „Je to pravidlo, ustálený zvyk, společenský úzus v mediálním světě, ať se to komu líbí nebo ne. A já, my, kteří se na titulkách objevujeme, máme se způsobem jak moc, co přesně, výběrem fotek a jejich následnou retušovat pramálo společného,“ vysvětluje, jak to chodí.

Velkou roli ve výsledném snímku má samozřejmě i fotograf. „Jde o jeho vidění, rukopis, projev, talent, prostě umělecká svoboda. Vím a chápu, občas si i já přijdu příliš dokonalá. Myslím na některých fotkách. A ani omylem nejsem. Důvěrně znám všechny své přednosti i chyby,“ upřimně přiznává Dara Rolins.

I přesto všechno ale mají fanoušci možnost vidět reálné fotky svých oblíbených osobností. „Od toho máte možnost vidět nás na našich instagramech a v instastorkách takto 'normální' - domácích, v pohybu, s chybami, vráskami, prostě všem přirozeně lidským. Ani mě nebaví dívat se na přeretušované, přefiltrované krásky, které pak s realitou nemají nic společného,“ tvrdí Dara.

Je ovšem otázkou, nakolik jsou fotky na sociálních sítích celebrit skutečně „přirozené“ a nakolik jsou i ony upravené a vyumělkované. Mnohé hvězdy se totiž zdráhají ukázat své vrásky, nedokonalá těla a kruhy pod očima! A tak už byla nejedna celebrita nařčena z toho, že se vylepšuje pomocí filtrů, triků a nebo přímo ve photoshopu!

Témata: Dara Rolins