Roušky na veřejnosti: V pondělí ohlásili další opatření!

Obchody

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

28. července 2020 10:11

Roušky se v posledních dnech ve větším měřítku vrací do života obyvatel některých regionů. V pondělí ohlásili hygienici další opatření, která se týkají především jihu republiky.

Povinnost nosit roušky se v rámci České republiky v posledních dnech opět rozšiřuje, k dalším oznámením došlo v pondělí. Nejnovější opatření se budou týkat převážně jihu země.

Na Prachaticku budou od středy povinné roušky ve všech veřejných vnitřních prostorách. Již dnes tam také začal platit zákaz návštěv v nemocnicích a sociálních zařízeních. V celém Jihočeském kraji pak budou roušky od středy povinné v nemocnicích, domovech pro seniory i na úřadech.

Také na Vysočině zpracovává krajská hygienická stanice návrh na přísnější opatření. Nejdřív od středy by tam mělo začít platit opatření, podle kterého budou lidé povinni nosit roušky ve zdravotnických zařízeních, lékárnách a sociálních službách, včetně dětských domovů.

Na Jihlavsku platí povinnost nošení roušek a zvýšené dezinfekce ve vnitřních veřejných prostorách, MHD, obchodech nebo zdravotnických zařízeních již 14 dní. Od čtvrtka chodí lidé v rouškách i na krajský úřad.

Témata: Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)