Číňani! Já jim dám, ha*zlům! Hrušínský se zase naštval, nezapomněl ani na Zemana!

Jan Hrušínský

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. května 2020 15:34 | Aktualizováno: 14. května 2020 22:00

Herec a principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský se opět vyjádřil ke koronakrizi a opatřením, kvůli kterým divadla už dva měsíce nemohou hrát. Na svém Facebooku zveřejnil video, ve kterém škrtá jedno představení za druhým. Viník toho všeho je podle něj úplně jasný!

„Tak se podívejte, jak jednoduše se v roce 2020 škrtají představení. Vezmete fix - a 82 (slovy: osmdesát dva) divadelních představení od 10. března do konce května je zrušeno. Moc Číně děkujeme. A panu prezidentovi za statisíce čínských turistů u nás. Copak k nám asi dovezli, že? Pan prezident i pan premiér jim za to ještě poděkovali. Snad jediní na světě,“ postěžoval si na facebooku.

Přímo na videu dokonce Jan Hrušínský říká: „Jo, Číňani. Já jim dám, ha*zlům. Ti se nám vyplatili.“

Připomněl také, že vláda v čele s premiérem Andrejem Babišem první dodávku z Číny osobně vítala. „Pan premiér dokonce osobně děkoval i papundeklovým čínským bednám na Letišti Václava Havla. Celá vláda se těm krabicím přijela na letiště poklonit. A červený svetr dokonce svolal o naší vděčnosti Číně tiskovou konferenci. Myslím, že nikde na světě takového premiéra, takového prezidenta a takovou vládu nemají,“ vysmál se Babišovi a jeho ministrům herec.

Jan Hrušínský už na začátku koronakrize v Česku překvapil nečekaně ostrým vyjádřením směrem k vládě, která tehdy zakázala mimo jiné i veškerou divadelní produkci. Později ale veřejně uznal, že je čas se za některá slova omluvit. Litoval především toho, že Covid-19 označil za „lehkou chřipku“.

Témata: Jan Hrušínský Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Koronavirus Čína