Roman Šebrle mizí z obrazovky: Může za to koronavirus!

Roman Šebrle a Eva Perkausová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2020 14:59 | Aktualizováno: 5. března 2020 19:38

Televizní diváci nějaký čas neuvidí hlásit zprávy Romana Šebrleho. Za všechno může koronavirus, který se v posledních dnech rozšířil také do Česka. Nakazil se jím snad bývalý sportovec?

Koronavirus už neovlivňuje vysílání tuzemských televizí pouze obsahově, ale i personálně. Jak vás stars24.cz informoval včera, na šíření viru musela reagovat Nova, která přerušila natáčení seriálu Ulice. Jedna z hereček, údajně Eliška Hanušová, se totiž vrátila z Itálie, která je ohniskem nákazy v Evropě.

O pár desítek hodin později už řeší podobný problém na Primě, kde se obavy z nemoci promítnou na vysílání hlavní zpravodajské relace. Bývalý úspěšný atlet Roman Šebrle totiž také v posledních dnech navštívil rizikový region.

Olympijský vítěz z Atén 2004 se zachoval příkladně, aby zbytečně neohrozil zdraví někoho jiného. „Šebrle návrat z Itálie oznámil svému zaměstnavateli, na jeho doporučení zkontaktoval hygienickou stanici a řídil se příslušnými pokyny,“ prozradila webu super.cz mluvčí televize Zuzana Brzáková.

„V zájmu ochrany zdraví a bezpečnosti našich zaměstnanců a spolupracovníků jsme se rozhodli přijmout odpovídající opatření, jedním z nich je i rozhodnutí, že se Roman Šebrle do odvolání nebude podílet na vysílání Velkých zpráv,“ dodala mluvčí.

Témata: Roman Šebrle TV Prima Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)