Jan Kraus: Takhle vydělal po revoluci spoustu peněz!

Kraus, Jan 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 14:10

Jana Krause vnímají Češi v posledních letech především jako moderátora a občasného herce, po revoluci ale zkoušel štěstí i v oboru mimo oblast umění. Nevedlo se mu přitom vůbec špatně.

Lidé dnes mají Jana Krause zafixovaného jako moderátora, méně pak jako herce. Pravdou ale je, že se po sametové revoluci, od které v právě končícím roce uplynulo 30 let, věnoval úplně jiné profesi. A dařilo se mu!

V rozhovoru se ho na to zeptali slovenští novináři. „Šel jsem na kurz podvojného účetnictví a začal jsem podnikat. Podnikal jsem pět roků a byl jsem šťastný. Vydělal jsem hodně peněz,“ prozradil počátkem prosince deníku SME. 

„Ne, ne, neměl jsem štěstí. Člověk musí vědět, co je jeho štěstí. Štěstí si definujeme sami, nemá smysl na něj čekat. To můžete rovnou čekat na tramvaj tam, kde nejsou koleje. Musíte přece vědět, kterou chcete jet a kam. Já jsem věděl, že chci pracovat s počítači, protože jsem tušil, že budou důležité. A měl jsem pravdu,“ zavzpomínal.

S podnikáním ale nakonec skončil. „Zjistil jsem, že jsem ještě méně svobodný než v dobách komunismu. Že musím být zdvořilý k úředníkům. Před revolucí jsem nikdy nebyl zaměstnaný, nikdy jsem nemusel nikoho poslouchat, nikdo mi neříkal, co mám dělat,“ vysvětlil Kraus. 

Témata: Jan Kraus