Karel Gott se dočkal další pocty! Neuvěříte, kde jeho písně zazní!

Karel Gott zemřel: Pieta u jeho domu Nad Bertramnkou (5. října 2019) 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. listopadu 2019 20:34

Zpívající fontána v Mariánských Lázních bude v příštím roce hrát také písně Karla Gotta. Od zahájení lázeňské sezony 30. dubna návštěvníci uslyší písně "Být stále mlád" a "Srdce nehasnou".

V hudební produkci fontány je nyní skoro 20 skladeb. Každým rokem se polovina seznamu střídá. Autorem skladby "Hudba pro fontánu" zařazené do seznamu jako první byl skladatel Petr Hapka, tato píseň se hraje dodnes. Stálou skladbu Smetanovu Vltavu organizátoři nově zařadili jako přídavek po deváté hodině večerní v pátek, kdy je o produkci Zpívající fontány největší zájem. Fontána také hraje skladby při zvláštních příležitostech, jako jsou například státní svátky.

V letošním roce hrála fontána například skladby od Beethovena nebo od Verdiho. Z populární hudby to byla například píseň od Celine Dionové z filmu Titanic nebo skladba Ennia Morriconeho z filmu Tenkrát na západě.

Fontána, která je v provozu v době lázeňské sezony, byla v Mariánských Lázních postavena v letech 1982 až 1986 při rekonstrukci promenády. Autorem návrhu je architekt Pavel Mikšík. Charakteristická atrakce lázeňské kolonády je od začátku v majetku města, ale její provoz město zajišťuje až od roku 2012. Do té doby zajišťovaly provoz fontány Léčebné lázně Mariánské Lázně.

Témata: Karel Gott Mariánské Lázně