Samozvaní experti na covid mezi slavnými: Basiková, Bílá či Ledecký pobouřili Čechy!

Janek Ledecký 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. září 2020 15:55

Epidemiologům a dalším expertům na covid v poslední době fušují do řemesla i slavné osobnosti. Mnoho Čechů pobouřila slova Báry Basikové či Janka Ledeckého i nakažené Lucie Bílé.

Rozdílně o své zkušenosti s covidem-19 mluvily dvě slavné zpěvačky. „Je to strašná mrcha tenhle virus. Už je to docela fajn, ale nebylo to tak úplně příjemné, mám-li říct pravdu. Dá to člověku po jeho fyzické stránce zabrat,“ nechala se slyšet Hana Zagorová.

To slova Lucie Bílé považovali někteří lidé za zlehčování hrozby, kterou nemoc představuje. „Je to jenom blbá chřipka, která se dá přežít. Je potřeba si na to zvyknout a být na sebe opatrný, ale jinak bych z toho žádnou hrůzu nedělala,“ konstatovala Slavice.

Zdaleka nejvíc ale občany pobouřila jejich kolegyně Bára Basiková, která byla sprostá a poslala někam všechny, co „otravujou s koronavirem a šílenýma zprávama o něm“. „Zdravý člověk ve středním věku nemá při nakažení vážnější problém. Nemoc proběhne a zase zmizí,“ napsala na facebooku.

Zpěvačka dokonce vyslovila přání se nakazit. „Tajně si přeju, abych už ten kovid taky chytla a už to měla za sebou. Já chci kovid!“ vzkázala na sociální síti, kde hrozbu zlehčoval i hudebník Janek Ledecký, podle kterého je čas „dupnout na brzdu té hysterické marketingové kampaně farmaceutických firem, které nás tady bombardují vizemi zhroucení našeho zdravotnictví“.

„Přestaňte nás strašit. Přestaňte nesmyslně testovat lidi bez příznaků. Ta čísla nemají jinou než statistickou hodnotu. Místo toho nasměrujte tu energii a ty prostředky k ochraně těch, co jsou touhle svinskou nemocí fakt ohrožení. A za těch šest měsíců víte úplně přesně, o koho se jedná. A nás ostatní nechte žít,“ uvedl Ledecký.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Bára Basiková Lucie Bílá Janek Ledecký Hana Zagorová