WhatsApp hrozí, že vám smaže účet, pokud máte v telefonu tyto aplikace!

WhatsApp

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. února 2023 16:09

Společnost Meta Platforms, která provozuje populární chatovací aplikaci WhatsApp, se rozhodla tvrdě zakročit proti uživatelům, kteří používají neoficiální klienty WhatsApp Plus nebo GB WhatsApp. Hrozí dokonce, že jim smaže celý účet.

Pamatujete na legendární komunikátor ICQ? Kromě tehdy ne moc přívětivé oficiální aplikace existovala i řada dalších, které na stejné bázi umožňovali chatování s vašimi blízkými. Ať už jste používali Mirandu či jiné aplikace, měli jste jistotu, že se potkáte na jedné komunikační síti.

Od té doby sice uplynula spousta vody, některé věci se ale nezměnily. I na bázi aplikace WhatsApp existuje řada dalších neoficiálních aplikací, která umožňuje komunikovat skrze stejnou službu. To se ale provozovateli nelíbí.

Podle oficiálního stanoviska proto, že neautorizované aplikace údajně nejsou natolik bezpečné. Pomineme-li ale fakt, že otázka bezpečnosti celého WhatsAppu je na pováženou, častokrát se stává, že neoficiální aplikace fungují jinak či dokonce lépe.

Některé umožňují například širší možnosti nastavení a úprav, společnost Meta Platforms je ale známa tím, že takovou moc do ruky uživatelům dát nechce. Zkrátka se snaží, aby Facebook, Instagram a další služby lidé používali tak, jak je dostanou.

Nad aplikacemi WhatsApp Plus a GB WhatsApp proto nyní podle médií visí hrozba smazání účtu, pokud je lidé používají. 

Témata: WhatsApp