Monika Babišová: Jak reagovala na manželovu porážku ve volbách?

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. ledna 2023 10:15

Češi si v pátek a sobotu vybrali nového prezidenta a s ním i první dámu, kterou bude Eva Pavlová. Monika Babišová tak může jen vzpomínat na časy, kdy se po boku svého muže jako manželka premiéra scházela se světovými státníky.

Andrej Babiš na sobotní krátké tiskové konferenci uznal porážku, ačkoliv je známo, jak těžko ji v jakýchkoliv volbách přijímá. Oporou po boku mu byla manželka Monika, která si možná oddechla, že to nevyšlo.

Nijak se totiž netajila tím, že úplně nestála o to, aby její muž kandidoval na hlavu státu. S předstihem také přiznala, že by se s volebním neúspěchem dokázala smířit.

"Určitě bych manželovi řekla, že je mi to líto, protože jsem mu fandila a podporovala ho. Na druhou stranu bych byla asi ráda, protože bychom konečně zase měli normální život. Myslím si, že mně a dětem by se určitě ulevilo," nechala se slyšet dle webu iprima.cz. 

Co bude teď s Babišem, není jasné. Spekuluje se o tom, že rezignuje na mandát poslance, jelikož opoziční práce ve Sněmovně jej zrovna nenaplňuje. Manželka Monika by zřejmě nebyla proti. 

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš