Francouzské Alpy pohřbily dva Čechy! Pocházeli ze Žďáru nad Sázavou

hory

Autor: ČTK

29. července 2022 14:22

Policie ve Francii nalezla těla dvojice pohřešovaných Čechů ze Žďáru nad Sázavou. Informovala o tom francouzská stanice BFM TV. Četníci je objevili dnes kolem poledne. Úmrtí podle média potvrdila i regionální prokuratura.

Vyšetřovatelé už ve středu večer podle BFM TV objevili cepíny a trekové hole nedaleko průrvy v ledovci na hoře Barre des Écrins ve francouzských Alpách, které podle všeho patřily pohřešovaným horolezcům.

"Pátrání pokračovalo dneska ráno a pár byl nalezen na dně zhruba 30 metrů hluboké trhliny na severní stěně Barre des Écrins ve výšce zhruba 3900 metrů. Vyšetřování jsme překlasifikovali jako pátrání po příčině úmrtí. Pár byl ve chvíli nehody přivázán lany," uvedl podle BFM TV prokurátor Florent Crouhy.

Barre des Écrins je nejvyšší hora Dauphinéských Alp, masivu ležícím okolo 170 kilometrů severně od jihofrancouzské Marseille, u hranic s Itálií.

Deník Blesk uvedl, že ve Francii pátrají po dvojici Čechů, která se ztratila ve francouzských Alpách. Domů z dovolené se měli partneři Marek Papoušek a Pavla Marečková vrátit minulý pátek. Našlo se jejich auto, jejich telefony jsou vypnuté. Dopoledne Wernerová uvedla, že ministerstvo o případu ví a čeští diplomaté intenzivně spolupracují s místními záchrannými složkami.

Témata: Alpy Francie