Herec Jandák šokuje! Proč volají politici po jeho odvolání z rozhlasové rady?

Vítězslav Jandák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. července 2022 15:41

O tom, že na Ukrajině probíhá válka vyvolaná Ruskem, pochybuje jen málokdo. Příkladem je Vítězslav Jandák, který je za svá slova náležitě kritizován. Někteří politici dokonce volají po jeho odvolání z rozhlasové rady.

Jandáka si lidé pamatují jako herce i vrcholného politika. Aktuálně je členem Rady Českého rozhlasu a v těchto dnech na sebe upozornil šokujícími výroky o konfliktu na Ukrajině. 

Všimli si jich i někteří politici, například europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Podle něj se jako radní zodpovídá Poslanecké sněmovně, která by se případem měla zabývat. Možné je prý i odvolání z funkce.

"Radní ČRo Vítězslav Jandák nám tady šíří proruskou propagandu. Prý žádná válka není, jde o 'bezpečnostní akci'," konstatoval Zdechovský, který i ocitoval kritizovaná slova.

Poslanec Jan Jakob (TOP 09) zdůraznil, že Jandák je v rozhlasové radě kvůli minulému obsazení Sněmovny. "Žije v ruské realitě světa. Válka se ale už dávno nevyhlašuje. Útočná válka je totiž mezinárodním právem zakázána. Na Ukrajině probíhá válka, protože byla napadena," dodal.

Témata: Vítězslav Jandák Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/