Jak tohle nese Elon Musk? Syn se k němu nehlásí, chce změnu!

Elon Musk 2

Autor: stars24.cz, ČTK

25. června 2022 17:17

Syn amerického miliardáře Elona Muska požádal o změnu jména i pohlaví. Nechce být se svým otcem žádným způsobem spojován. Osmnáctiletý Xavier Alexander Musk o změnu jména a pohlaví požádal soud v Kalifornii, oznámila stanice CNN. Chce se jmenovat Vivian Jenna Wilsonová, hodlá tedy přijmout jméno své matky a Muskovy první ženy Justine Wilsonové.

Musk, který vede firmy Tesla a SpaceX a je nejbohatším člověkem planety, s ní měl dalších pět dětí.

Xavier v dopise kalifornskému soudu napsal, že si nepřeje být nadále s otcem Muskem spojován "žádným způsobem, formou či podobou". Soud v Santa Monice má o věci rozhodovat v pátek.

Musk byl s kanadskou spisovatelkou Wilsonovou ženatý v letech 2000 až 2008. Prvního syna měli roku 2002, ale v deseti týdnech zemřel; následovaly pak dvojčata, z nichž jedním je Xavier, a trojčata, jimž je nyní 16 let. Další dvě děti má Musk se zpěvačkou Grimes. Žil také s Britkou Talulah Rileyovou.

Podle médií zatím není jasné, co přesně Muskova syna k rozhodnutí vedlo. Média připomínají, že se Musk v minulosti kriticky vyjadřoval o lidech, kteří si nechávají změnit pohlaví. Podporuje také floridského guvernéra Rona DeSantise, jehož kritizuje komunita LGBTQ za zákon, který ve školkách a na základních školách nedovoluje diskutovat s dětmi o homosexualitě a příslušnosti k pohlaví.

Témata: Elon Musk