Olympiáda 2022: Hokej a biatlon u sázkových kanceláří vedly! Výkony ale Čechy zklamaly

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. února 2022 14:36

Češi na letošní zimní olympijské hry (ZOH) prosázeli rekordní objem sázek na ZOH. Tipsport přijal sázky za celkem 568 milionů korun, u Chance bylo vsazeno 124 milionů korun. Vyplývá to z vyjádření sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila.

Sázky u Tipsportu jsou o 42 procent vyšší proti ZOH z roku 2018 v korejském Pchjongčchangu. Celkem 460 milionů korun a 81 procent letos u kanceláře vsazených peněz směřovalo na lední hokej, a to mužů i žen. U Chance bylo na hokej vsazeno o 54 milionů korun a 77 procent více než v případě posledních ZOH.

Za největší zklamání pro sázkaře mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava označil prohry s Dánskem a v play-off se Švýcarskem. Na tato utkání Chance přijala v obou případech sázky za šest milionů korun. U zápasu s Ruskem, kdy Čeští hokejisté proti kurzu bookmakerů překvapivě vyhráli, šlo o 5,2 milionu korun.

Nejvíc nad Tipsportem sázkaři vyhráli v zápase mezi USA a Čínou. "Padalo hodně gólů, což sázkaři očekávali. A vyhráli tak na vysokých kurzech na počty gólů v zápase celkem, i počty gólů USA," vysvětlil Hadrava.

Po hokeji mířilo u Tipsportu 42 milionů korun na biatlon, 24 milionů na curling, 22 milionů na klasické lyžování a 17 milionů korun na rychlobruslení. U Chance za hokejem následoval biatlon s 9,2 milionu, třetí bylo klasické lyžování s 6,7 milionu a čtvrtý curling s 4,2 milionu korun.

Podle mluvčí Chance Markéty Světlíkové byl letos pro sázkaře curling atraktivní i díky zastoupení manželů Paulových. "Domníváme se, že tomu hodně napomohl i velmi kvalitní komentář na ČT Sport, který vtáhl klienty do tajů a problematiky této ještě poměrně nové, a u nás ne tolik známé disciplíny," podotkl Hadrava.

Po ukončených ZOH následují v Pekingu XIII. zimní paralympijské hry, které se budou konat mezi 4. a 13. březnem. V řadách české reprezentace se sportovci zúčastní turnaje v para hokeji a skialpinismu. Para curlery přivítá až italský Milán v roce 2026.

Témata: olympiáda Olympijské hry 2022 Biatlon