Cestovatelský semafor doznal změn: Kde si musí Češi dávat pozor?

Cestování, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. července 2021 16:16

Se začátkem nového týdne už tradičně doznal změn semafor, který určujte pravidla pro turisty při návratu do České republiky. Nově na něm zčervenala i jedna velice populární turistická destinace.

Cestovatelský semafor upravuje kategorie zemí, na které se při návratu do České republiky vážou příslušná protiepidemická opatření. Nejnovější změny jsou v platnosti od dnešního dne.

Mezi tmavě červené země nově spadá Nizozemsko a Španělsko včetně Baleárských ostrovů. Jde o státy s velmi vysokým rizikem nákazy. Lidé při návratu z nich musí vyplnit příjezdový formulář, platí také povinnost podstoupit v Česku PCR test. 

Osobám, které mají 14 dní po dokončení očkování proti koronaviru nebo prodělali nákazu v posledních 180 dnech, se týká pouze povinnost vyplnit formulář. 

Mezi "černé" země s extrémním rizikem, kam není doporučeno cestovat, pak patří Botswana, Brazílie, Indie, JAR, Kolumbie, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibie, Nepál, Paraguay, Peru, Rusko, Svazijsko/Eswatini, Tanzanie, Tunisko, Zambii a Zimbabwe.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) cestování