Lékařce hrozí vězení! Na sítích šířila lži o očkování, které přirovnávala k holocaustu!

Lékaři

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. července 2021 12:30

Šíření lží a konspiračních teorií o očkování proti koronaviru se nevyplatilo lékařce z Prahy. Ženě hrozí, že bude odsouzena na několik let za mříže. Co konkrétně na sociálních sítích hlásala?

O případu informoval server novinky.cz s tím, že se má jednat o pražskou lékařku Ivetu Křížovou. Za běžných okolností by jí hrozily maximálně dva roky vězení, kvůli nouzovému stavu je však trestní sazba od dvou do osmi let odnětí svobody.

Lékařka šířila prostřednictvím sociálních sítí nejrůznější nepodložené teorie o dopadech očkování proti koronaviru. V dopise adresovaném nezařazenému poslanci Lubomíru Volnému psala o hromadných úmrtích po vakcinaci v Ostravě. Nic takového se ale nestalo.

Předmětem trestního stíhání má být i dopis, který zaslala tehdejší hlavní hygieničce Jarmile Rážové či šéfovi České lékařské komory Milanu Kubkovi. Nadepsán je slovy "Zastavme vakcinační holocaust – pište starostům a ředitelům nemocnic".

Křížovou, která patří mezi několik desítek největších konspirátorů k zemi, nechali obvinit pražští kriminalisté ze speciálního protiextremistického odboru. 

Témata: dezinformace Policie ČR krimi očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) lékaři