Jak se Češi tváří na covid pas? Překvapivý průzkum!

Testování na přítomnost koronaviru

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. června 2021 20:17

Zaplatit si PCR test kvůli dovolené je podle průzkumu společnosti Kalkulátor.cz ochotno 26 procent Čechů, 41 procent lidí by za něj dalo do 1000 korun. Raději by však Češi cestovali s tzv. covid pasem, jeho zavedení vítá 56 procent respondentů.

Čeští cestovatelé jsou připraveni na nutnost nosit respirátory v hotelech, na pláži by ale takové nařízení snesla jen desetina turistů. Lidé také myslí na pojištění, "covidové" spojené s hrazením nákladů v případě karantény si chce rozhodně zajistit 32 procent Čechů.

Za překážku při trávení dovolené 48 procent lidí nepovažuje nošení roušky nebo respirátoru v hotelu. Pokud by ale lidé museli v cílové destinaci nastoupit do preventivní karantény, vycestovaly by tak jen tři procenta Čechů. Pro usnadnění cest jsou lidé ochotni se nechat očkovat, v případě mužů je to 44 procent, ženy by kvůli cestování k očkování svolily v 37 procentech případů.

O připojištění proti nákladům spojeným s umístěním do karantény uvažuje 71 procent lidí. Osobně do pojišťovny plánuje zajít 25 procent Čechů, většinou nad 60 let, ale i lidí mezi 18 a 29 lety. Pojištění na internetu si sjedná 18 procent respondentů. Tuto možnost podle ředitele společnosti Kalkulátor.cz Rudolfa Krejcara využívají nejčastěji Češi mezi 30 až 44 lety.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) cestování