I dnešní denní nárůst nakažených rozhodne: Kde se otevřou školky?

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. dubna 2021 11:15

V Česku za úterý přibylo 3787 nakažených koronavirem, což je o čtvrtinu méně než ve stejný den minulého týdne. I tento denní přírůstek případů rozhodne o tom, kde se od příštího týdne otevřou mateřské školy.

Vláda oznámila záměr otevřít školky po svém pondělním jednání. "Od 26.4. budou moct v nejméně zasažených krajích zase všechny děti chodit do školek, dětských skupin a lesních školek," uvedl na twitteru ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Na webu jeho resortu pak stojí, že se mateřinky otevřou v krajích, kde je týdenní přírůstek pod sto případů covidu-19 na 100 tisíc obyvatel. Děti by už nemusely nosit roušky ani podstupovat antigenní testy.

Od 26.4. budou moct v nejméně zasažených krajích zase všechny děti chodit do školek, dětských skupin a lesních školek. Nebudou muset nosit roušky a ani nemusí podstupovat antigenní testy.

— Petr Arenberger (@PArenberger) April 19, 2021

Zmíněná kritéria počátkem tohoto týdne splňovaly jen dva kraje, a to Karlovarský a Královéhradecký. Nejhorší epidemická situace je v současnosti v okresech Vsetín a Prachatice, kde evidují přes 300 případů nemoci na 100 tisíc obyvatel.

V pondělí se má podle ministra Arenbergera rovněž obnovit praktická výuka na středních školách a v posledním ročníku vysokých škol. 

Témata: školky Petr Arenberger Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)