Zemřel Petr Kellner (†56): Politici reagují, ozval se prezident i premiér!

Petr Kellner

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. března 2021 10:22

Českou společnost dnes brzy ráno zastihla smutná zpráva o úmrtí nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, který ve věku 56 let tragicky zahynul při pádu vrtulníku na Aljašce. Už několik desítek minut se množí reakce na jeho nečekaný odchod.

Zpráva o smrti Kellnera dorazila i na Pražský hrad. „Prezident republiky si velice vážil Petra Kellnera pro jeho podnikatelské úspěchy a nesmírně lituje jeho tragické smrti,“ uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Informace zasáhla i vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD). „Před rokem byl jedním z prvních podnikatelů, který pomáhal ČR v těžké situaci na začátku pandemie. Čest jeho památce, upřímnou soustrast všem jeho blízkým,“ napsal ministr vnitra.

Zpráva o úmrtí Petra Kellnera mě velmi zasáhla. Před rokem byl jedním z prvních podnikatelů, který pomáhal ČR v těžké situaci na začátku pandemie. Čest jeho památce, upřímnou soustrast všem jeho blízkým.

— Jan Hamáček (@jhamacek) March 29, 2021

Upřímnou soustrast vyjádřil rodině také premiér Andrej Babiš (ANO), který s Kellnerem dlouhá léta okupoval přední příčky žebříčku nejbohatších Čechů. „Neuvěřitelná tragédie. Je mi to moc líto,“ konstatoval.

„Petr Kellner byl mimořádně úspěšný podnikatel, který svým působením a svými aktivitami vždy zůstával spojen s Českou republikou. Vyjadřuji upřímnou soustrast jeho rodině,“ dodal opoziční lídr Petr Fiala (ODS).

Témata: Petr Kellner Miloš Zeman Andrej Babiš Jan Hamáček Petr Fiala (ODS)