Češi, jste obézní! Zhubněte, burcuje Babiš. Lidé mu to ale pořádně spočítali!

Andrej Babiš v nejnovějším vydání pořadu Čau lidi.

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. března 2021 12:42

Premiér Andrej Babiš (ANO) by byl rád, kdyby Češi zhubli. Jako národ se totiž umístili na třetím místě ve velmi nelichotivém žebříčku souvisejícím s obezitou. A právě kila navíc často způsobují komplikace při covidu-19. Občané ale Babiše kvůli jeho slovům ostře kritizují!

Andrej Babiš na videu na svém facebookovém profilu upozornil, že čtyři z pěti lidí ve věku 50 až 60 let, kteří jsou kvůli covidu-19 ve vážném stavu v nemocnici, mají nadváhu či obezitu. Problematický je podle něj především viscerální tuk, tedy tuk, který obaluje vnitřní orgány. Stačí prý i obyčejné „bříško“. „Když se k tomu přidá vysoký tlak, cukrovka, ischemické choroby a další, tak je to velký problém," upozornil.

Podle něj jsou tři možnosti, jak covid porazit – prevence a dodržování opatření, očkování a léky. Problémem pak prý je především již zmíněná obezita. „Podle kritérií, která měří obezitu, jsme třetí nejhorší. Nejhorší je Velká Británie, Lotyšsko a my jsme třetí,“ uvedl Babiš.

„Taky s tím bojuju, v červenci 2013 jsem měl 77 kilo, dneska mám 90. Jsem naštvaný, přibral jsem. Ale budu chtít s tím bojovat. Je to o vůli, pevné vůli. Já se budu snažit, všichni bychom se měli snažit,“ apeluje na Čechy, kteří by podle něj měli zhubnout.

Češi mu to ale za jeho slova pořádně spočítali. Podle nich totiž Babiš a jeho vláda sice chtějí, aby Češi zhubli, ale přitom jim hází klacky pod nohy! „No, nechápu tedy, proč se alespoň té skupině obyvatel, kteří se sportem kamarádí a žijí zdravě, ruku v ruce se sportovní aktivitou, toto z velké části znemožňuje a znesnadňuje?“ kroutí hlavou jedna z diskutujících na Babišově facebooku.

A lidí s podobným názorem je víc. „Tak dovolte lidem sport a volný pohyb v přírodě a na horách (spousta okresů je nemá)!!! Co jste čekali, když zavřete národ doma, a nasadíte lidem venku náhubky. A ještě si za naše peníze pan ministr Hamáček udělá letáčky 'zůstaňte doma, zachráníte životy',“ zlobí se další pisatelka.

„Hm a proto jsme zavřeli posilovny, bazény, sauny, děti nemůžou na hřiště, do škol, třeba i kvůli tomu tělocviku, na kroužky, nezhubnou u počítače..... Ale v klidu, pane velkopodnikateli, mi malý už stejně nemáme co žrát..... Nemáme strategii, vakcíny, tak počkáme, až to pojde hlady!“ vynadal Babišovi nespokojený občan.

Podle dalšího kritika vláda dokonce zdravý životní styl svými opatřeními zakázala! „Děti jste posadil na rok k počítačům a mobilům, zakázal sportoviště a ještě jim zacpal pusy (nejdřív hadrem, pak rouškou a teď respirátorem), účinnost minimální dle čísel. Dělání z lidí blbce pokračuje, seďte doma a hubněte (abyste neměli co jíst, na tom pracuji ve dne v noci), pohyb jen z práce do práce, moc čerstvého vzduchu škodí (tak si pěkně zacpěte pusy),“ vytýká premiérovi jiný diskutující.

„To byste nesměli zakázat vše, co posiluje imunitu. A nyní radíte zhubnout? Pohyb, vzduch, sport, zavřená dětská hřiště, sportovní hřiště, haly...to vše se nesmí...pořád jen strašení a ať zůstaneme doma,“ píše se v dalším vzkazu pro Babiše.

Témata: Andrej Babiš Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) obezita nadváha hubnutí Zdraví