Václav Klaus: Jak se vede koronavirem nakaženému exprezidentovi?

Václav Klaus na vyšetření v nemocnici. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. března 2021 9:29 | Aktualizováno: 5. března 2021 22:22

Koronavirová infekce se nevyhýbá ani známým osobnostem, o čemž se přesvědčil také Václav Klaus. Nemoc se u bývalého prezidenta zprvu projevovala bez jakýchkoliv vážných komplikací. Jak se mu vede po více než týdnu od diagnózy?

Už druhý týden se léčí Václav Klaus, kterému bylo po pozitivním testu diagnostikováno onemocnění covid-19. Vzhledem k jeho věku (Klausovi je 79 let - pozn. red.) panovaly obavy, jak si tělo s infekcí poradí.

Již o minulém víkendu však syn bývalého prezidenta ujišťoval jeho obdivovatele, že u něj nemoc má lehký průběh. Klaus mladší si ale uvědomoval, že v případě této zrádné choroby může dojít k náhlému zvratu.

Podle informací webu tn.cz podstoupil někdejší politik v tomto týdnu kontrolu u svého ošetřujícího lékaře. „Zdá se, že se ta jeho nemoc chýlí ke konci a cítí se docela dobře,“ řekl serveru mluvčí Institutu VK Petr Macinka.

Klaus do té doby, než se nakazil, nepatřil k příznivcům přísných protiepidemických opatření. Sám mimo jiné dostal od hygieniků pokutu za to, že na veřejnosti řečnil bez roušky.

Témata: Václav Klaus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)