Moderátor Aleš Zbořil vystrašil diváky: Konec slavného AZ-kvízu?!

Aleš Zbořil

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. března 2021 18:30

Moderátor Aleš Zbořil pořádně vystrašil fanoušky populárního AZ-kvízu! Uvedl totiž, že kvůli novým vládním opatřením nebude možné pořad dál vysílat!

Známý moderátor Aleš Zbořil, kterého dobře znají nejen diváci soutěžního pořadu AZ-kvíz varoval, že zákaz pohybu mezi okresy bude mít dopad i na jeho pořad. „Dle vyjádření České televize se po dobu vyhlášení nouzového stavu přerušuje vysílání oblíbeného pořadu AZ-kvíz, jelikož by se soutěže mohli účastnit pouze občané Brna. Vzhledem k tomu, že se jedná o soutěž vědomostní, nepřipadá tato varianta v úvahu,“ uvedl na svém facebookovém profilu.

Zbořil dodal, že „to snad musí být práce Pražského institutu pro urážení Brna“. Odkazoval tak na známou satirickou skupinu, ve které je možné najít řadu vtipů a poznámek o moravské metropoli.

Slova moderátora vyvolala pořádný rozruch. Někteří si nebyli jistí, zda nejde jen o legraci, další se začali zlobit, že přijdou o oblíbený pořad. Zpráva se během pár hodin rozšířila, chytla se jí dokonce i některá média.

Na pravou míru pak musel vše uvést sám Aleš Zbořil. Novinářům a všem ostatním, které rozčílil či rozladil jeho status vzkázal: „Vysílání AZ-kvízu bude pokračovat i s mimobrněnskými soutěžícími. Přeji všem pevné zdraví a nervy a dostatek smyslu pro humor!“

Diváci soutěžního pořadu tedy mohou být v klidu. Hůře na tom byli ti, kteří jako každý týden čekali na publicistický pořad České televize Reportéři ČT. Šéfredaktor reportážní publicistiky ČT a jeden z moderátorů Reportérů oznámil, že byl pozitivně testovaný na covid-19.

„Přátelé, i já jsem ulehl a páteční test mi vyšel poněkud pozitivněji, než bych si přál. Redakce je v karanténě, pondělní Reportéry nebudeme vysílat. Omlouváme se vám, ale snad budeme brzy zpátky. Průběh mám zatím mírný, což mi dovoluje hodně číst, psát, skládat (Rubikovu kostku) a se stálou vzpomínkou na vás doufat v lepší časy! A hlavně zdraví!“ vzkázal všem Wollner.

Témata: Aleš Zbořil Česká televize Marek Wollner reportéři čt