Václav Klaus má covid: Jak se cítil druhý den po pozitivním testu?

Václav Klaus na vyšetření v nemocnici.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. února 2021 14:17 | Aktualizováno: 26. února 2021 19:33

Koronavirová infekce se nevyhýbá ani slavným osobnostem. Doběhla i bývalého prezidenta Václava Klause, který byl známý tím, že opatření opravdu nedodržuje zrovna striktně. Jak se mu vede?

V úterý vyšlo najevo, že exprezident Václav Klaus byl toho samého dne pozitivně testován na koronavirus. Hned druhý den se na stránkách jeho institutu objevily nové informace o zdravotním stavu někdejšího politika.

„Prezident Klaus děkuje za obrovskou podporu, které se mu v uplynulých hodinách dostalo ze všech stran, a zdraví z rutinního odběru krve. Cítí se dnes lépe než včera,“ stojí v krátké zprávě na facebookovém profilu, kde se také objevila fotka z vyšetření.

Někdejší hlava státu má na snímku roušku, v minulosti přitom proti povinnosti ji nosit opakovaně vystupoval. Koncem ledna dokonce dostal za porušení opatření pokutu ve výši 10 tisíc korun, proti rozhodnutí ale podal odpor.

Později se zúčastnil také protestního shromáždění na pražském Staroměstském náměstí, kde bylo několik tisíc lidí. Klaus se s některými účastníky demonstrace fotil bez roušky.

Témata: Václav Klaus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)