Rozzlobená Absolonová: Co předvádí vláda, je mimo mé chápání! Jdu hned poslat peníze!

Absolonová, Monika

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. března 2021 17:17 | Aktualizováno: 5. března 2021 22:22

Zpěvačku Moniku Absolonovou pobouřila situace, kdy musí jedna z pražských nemocnic prosit prostřednictvím sociálních sítí o pomoc s financováním rekonstrukce, aby se mohla starat o covidové pacienty! Nelíbí se jí, že zatímco stát platí horentní sumy za nevyužitou polní nemocnici, na jiné důležité věci finance nejsou!

Monika Absolonová stejně jako více než dva tisíce dalších Čechů sdílela facebookový příspěvek Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Zdravotníci v něm prosí o příspěvek na rekonstrukci a vybavení kyslíkové stanice.

Nemocnice kyslík potřebuje především na léčbu pacientů s covidem-19. Kvůli umístění v historickém centru hlavního města a snížené dopravní dostupnosti ale není možné zařízení zásobovat kyslíkem tak, jak to funguje jinde. I proto jsou nutné úpravy, které vyjdou celkem na 4 miliony korun.

Podle zpěvačky je tohle situace, která by vůbec neměla nastat. „Ptát se, proč je nepodpoří ministerstvo zdravotnictví, nebudu, ptát se, proč jsme tady měli polní nemocnici za neuvěřitelný peníze, který se vyhodily z okna taky ne. Protože to je už mimo mé chápání,“ zuří vytočená Absolonová.

Na druhé straně podle ní stojí doktoři a sestry. „Ale co předvádí a za jakých podmínek pracují naši zdravotníci, je taky mimo mé chápaní. A pod jakým psychickým tlakem musí byt i jak frustrující musí být otevřít některé diskuse na sociálních sítích či jakékoliv zprávy,“ netají se svým obdivem zpěvačka.

I proto vyzvala všechny nejen o sdílení příspěvku, ale hlavně o finanční podporu. „Když vezmu, jakou vlnu solidarity jsme projevili pro Armádu spásy v mrazech, tak tohle dáme taky, ne? Já jdu poslat 5 000 Kč, více v této době nemůžu. Doufám, že se ke mně připojíte, i kdyby to bylo 10 nebo 50 Kč, ta pomoc v tom množství by byla obrovská. Děkuju a omlouvám se, že prosím Vás!!!“ dodala naštvaná Monika Absolonová na facebooku.

Témata: Monika Absolonová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemocnice sociální sítě