Zavření školek je ve hře! Podle Plagy by to měla být poslední možnost!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2021 9:47 | Aktualizováno: 25. února 2021 22:04

Ve středu došlo k dalšímu obratu v boji s epidemií. Vláda kvůli zhoršující se epidemické situaci žádá o delší nouzový stav, dnes se také vrátí k jednání o zpřísnění opatření. Jak by se to mohlo dotknout školství?

Možné zavření školek nadnesl na středečním jednání vlády ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). ČTK to včera potvrdil jeho kolega, ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Dlouhodobě upozorňuji na to, že školy nesou náklady pandemie víc než je nutné. Doufám, že konečně i další členové vlády pochopí, že školy se mají zavírat jako poslední. Není možné nezavést povinné testování a nošení respirátorů ve firmách a omezovat zase a znovu pouze školy.

— Robert Plaga (@RobertPlaga) February 24, 2021

Plaga si však uvědomuje, že školství patří k oblastem, které jsou pandemií od jejího začátku nejvíce zasaženy. "Dlouhodobě upozorňuji na to, že školy nesou náklady pandemie víc než je nutné," napsal na twitteru.

"Doufám, že konečně i další členové vlády pochopí, že školy se mají zavírat jako poslední. Není možné nezavést povinné testování a nošení respirátorů ve firmách a omezovat zase a znovu pouze školy," dodal ministr.

Témata: Robert Plaga školky Školství Vláda ČR