Václav Klaus mladší se zastal otce kvůli covidu: Radši bych mlčel být Vámi!

Václav Klaus na pietním aktu u příležitosti 17. listopadu (17. 11. 2016)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. února 2021 10:30

Bývalý český prezident Václav Klaus byl pozitivně testován na covid-19. Řada politiků mu sice přeje brzké uzdravení. Jeden vzkaz ale Klausova syna Václava Klause mladšího natolik zaskočil, že na něj drsně zareagoval!

Jak vás již server stars24.cz informoval, někdejší prezident Václav Klaus se nakazil koronavirem. Někdejší hlava státu přitom opakovaně vystupovala proti vládním opatřením, která mají zamezit šíření koronaviru. Nechal se také slyšet, že se proti covidu-19 nenechá očkovat.

Řada politiků popřála Klausovi brzké uzdravení, zároveň ale neopomněli zmínit Klausův postoj k celé pandemii. „Přeji panu bývalému prezidentovi Václavu Klausovi lehký průběh nemoci a brzké uzdravení. Noste respirátory a omezte rizikové sociální kontakty. Je úplně jedno, že nevěříte na Covid. Stačí, když Covid věří na vás,“ vzkázal nejen Klausovi na sociálních sítích Miroslav Kalousek (TOP 09).

Přidal se k němu i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Vlastimil Válek. „Václav Klaus má COVID. Tak mu přeji brzké uzdravení a průběh bez komplikací. Pak snad bude mít reálnější náhled na celou pandemii,“ vzkázal. To lidovec Jan Bartošek naznačil něco o „božích mlýnech“. „Melou pomalu, ale stejně všem...“ poznamenal.

Mnohem drsnější byl vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). „18. listopadu jsem řekl: 'Nikomu nic zlého nepřeji, ale obávám se, že v případě nějakých komplikací, exprezidentovi lékařskou péči neposkytne Institut Václava Klause.' Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval...“ nešetřil Klause Hamáček.

Vám pak naúčtují stovky miliard korun za likvidaci země a tisíců lidí. A za Vaše výběrko na čínské školní testy a tisíc podobných věcí. Radši bych mlčel být Vámi. Když jste měl covid Vy, přál jsem Vám brzké uzdravení (a nic víc). https://t.co/Vi08KgL9gS

— Václav Klaus ml. (@VaclavKlaus_ml) February 23, 2021

Právě jeho slova ale vytočila Klausova syna. „Vám pak naúčtují stovky miliard korun za likvidaci země a tisíců lidí. A za Vaše výběrko na čínské školní testy a tisíc podobných věcí. Radši bych mlčel být Vámi. Když jste měl covid Vy, přál jsem Vám brzké uzdravení (a nic víc),“ pustil se do Hamáčka poslanec a šéf Trikolory Václav Klaus mladší.

Témata: Václav Klaus Václav Klaus ml. Jan Hamáček Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Miroslav Kalousek