Ilona Csáková už zase řádí kvůli covidu: Nejdřív vakcínu kritizovala, teď úplně otočila!

Ilona Csáková 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. ledna 2021 13:55

Zpěvačka Ilona Csáková (50) dál čeří vody kvůli koronaviru. Podle ní je to jedno velké divadlo, zároveň je ale prý třeba chránit ohrožené skupiny občanů. A i když patří ke kritikům vakcíny proti covidu-19, zároveň nadává, že jich Česko nemá dost!

I když je Ilona Csáková za své názory často kritizována – a to dokonce i od hlavy státu Miloše Zemana, trvá na svém. Současné dění je podle ní jen zástěrka pro něco většího. „Vzdávám se role v jediném divadle, které je v současné době povoleno a má velkou mediální podporu… Ano, mám na mysli COVID-DIVADLO,“ vzkazuje prostřednictvím facebooku.

Zároveň ovšem jedním dechem dodává, že ani v nejmenším nechce zlehčovat vážnost situace, ve které se kvůli covidu Česko nachází. „Ochranu rizikových skupin beru samozřejmě jako prioritu. Odmítám však být součástí divadla, které s námi naše vláda společně s EU hraje. To, co někteří nazývají chaosem, je bohužel jejich plán a je pouze na nás, jak daleko to ještě necháme zajít,“ tvrdí Csáková.

Klíčové je podle ní chránit ohroženou skupinu. „A hlavně, každé opatření důkladně zvážit - tady se mění opatření ze dne na den a to vyvolává v lidech nejistotu a nyní již pocit zoufalství,“ kritizuje vládu zpěvačka. „Covid tady je, bohužel pro někoho fatální, pro někoho lehká forma. Ale pořád je to zástěrka...“ trvá na svém Csáková.

Její prohlášení jsou občas ale poněkud protichůdná. I když nedávno nazpívala protestsong proti očkování a také se nechala slyšet, že vakcína proti covidu je „zbraň hromadného ničení“, teď kritizuje Evropskou unii za nedostatek očkovací látky.

„Malinký Izrael má milion naočkovaných a ČR má 6% domovů důchodců a EU nemá vakcíny? Je k nevíře, že Evropská unie si bere na starost zdravotnictví členských zemí a ještě tu situaci totálně nezvládne. Maďarsko chce již objednávat vakcíny z Číny, protože EU to prostě absolutně nezvládla, jako vždy... Proto jsem napsala, potřeba je chránit rizikovou skupinu,“ je přesvědčena zpěvačka, která na sociálních sítích pravidelně sdílí články z dezinformačních webů.

Témata: Ilona Csáková Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)