Noční zákaz vycházení v ČR: Na Silvestra bude všechno jinak?!

Novoroční ohňostroj v Praze, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. prosince 2020 15:55 | Aktualizováno: 23. prosince 2020 22:04

Letošní Silvestr bude nejspíš výrazně jiný, než jsme zvyklí. Lidem ale dnes svitla naděje, že by přece jen mohli být i v pozdních večerních hodinách venku. Ve hře je uvolnění zákazu vycházení.

Pandemie koronaviru nejspíš letos výrazně změní charakter silvestrovských oslav. Restaurace jsou zavřené a v Česku platí zákaz nočního vycházení. Lidé tak budou moci slavit pouze doma. Úlevu ze zákazu nočního vycházení pro oslavy přelomu roku zatím vláda nepřijala.

Zmíněná opatření proti šíření koronaviru mimo jiné závisejí na trvání nouzového stavu, který by měl v současnosti skončit 23. prosince. Poslanci však dnes jednají o jeho dalším prodloužení.

Komunisté vládě dnes naznačili, že by mohli poskytnout hlasy pro prodloužení o dalších 30 dnů. Mají ovšem jednu podmínku, která se týká Silvestra.

Zdeněk Ondráček řekl, že chce jednat s ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO) mimo jiné o tom, jaká budou pravidla při oslavách Nového roku. Náladám ve společnosti by podle něj neprospělo, kdyby v souladu se čtvrtým či pátým stupněm protiepidemického systému PES stát trval na zákazu vycházení od 23:00 či od 21:00.

Témata: Silvestr Poslanecká sněmovna Vláda ČR Nový rok