Pavol Habera poslal drsný vzkaz: Co jsme komu udělali, že máme takového premiéra?!

Habera, Pavol

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. listopadu 2020 12:09 | Aktualizováno: 28. listopadu 2020 22:00

Řada lidí především v oblasti turistického ruchu nebo gastronomie kvůli covidu přišla o práci. O zakázky ale přišla i většina umělců. Zpěvák Pavol Habera si už před časem postěžoval, že mu koncertování chybí. Teď ale ještě přitvrdil!

Situace na Slovensku je podobná jako u nás. Kvůli covidu byla zrušena divadelní představení i koncerty. „Nic nedělat je občas fajn, ale všechno má svoje limity,” napsal na konci října slovenský muzikant na sociálních sítích. „Mám rád svojí práci (a určitě ne jen já) a to hraní a zpívání mi chybí,“ posteskl si.

Ani po měsíci se situace nezlepšila. A Habera ve svých slovech ještě přitvrdil! Na instagramu se obrátil především na obyvatele Slovenska. „Uvědomuji si, že ve světě v současnosti není normální situace a zvládnout v této chvíli vedení států není nic jednoduchého. Někde to politici zvládají a někde ne. Málokdy komentuju takové věci, ale teď budu. A podotýkám - není to tím, že bych ztrácel nervy a trpělivost, ale proto, že se mi to nelíbí!“ rozzlobil se hudebník.

Spokojen není především s tím, jak pracuje slovenský premiér Igor Matovič. „Být dobrým politikem a vůdcem je něco úplně jiného než předvádí ON! Jasně mi ukazuje, že se k premiérskému křeslu dostal nešťastnou náhodou - zoufalou reakcí lidí na katastrofální stav naší politiky a země, která zatím moc štěstí v podobě dobrých politiků neměla! Je vlastně zázrakem, že máme skvělou prezidentku,“ píše rocker.

„Říká se, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Co jsme ale komu udělali, že máme takového premiéra?“ zoufá si Habera. Slovenský premiér podle něj postrádá moudrost i rozvážnost, místo toho používá konfrontaci, diktátorství a dětinský se uráží. Navíc svými výlevy na sociálních sítích prý jen dál „nasírá“ lidi. „Dělat opatření není jednoduché, chápu! Co nechápu - proč neplatí pro všechny stejně včetně politiků,“ zajímá ho.

Místo omluv by byl prý raději, kdyby viděl, jak se vláda stará o staré lidi nebo o ty, kteří přišli o práci. „Protože lidé dnes potřebují od státu POMOC!!! Ale mam obavu, že Vy jako premiér na to nemate kapacitu - emoční a ani praktickou,“ píše Habera Matovičovi, který by podle něj měl přenechat místo někomu jinému, „Škoda, že neexistuje vakcína na ROZUM! Par lidí v mé zemi je opravdu potřeba naočkovat a povinně !!!“ dodává ostře Habera.

Témata: Pavol Habera Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Igor Matovič Slovensko