Kdy se otevřou obchody a restaurace? Babiš znervóznil podnikatele!

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. listopadu 2020 14:54

Jako na spásu čekají mnozí podnikatelé na chvíli, kdy budou moci otevřít své obchody či restaurace. Dnešní slova Andreje Babiše je tak logicky nemohla uklidnit. Co pronesl premiér?

Česko se sice momentálně řídí čtvrtou úrovní systému PES, aktuální rizikové skóre ale už odpovídá třetímu stupni. V něm by za určitých podmínek mohly otevřít všechny obchody i restaurace.

Vláda se proto mimořádně sejde již v neděli a bude projednávat přesun ze čtvrtého do třetího stupně přísnosti opatření. Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) ale dnes připustil, že se statistiky nezlepšují tak, jak si členové kabinetu představovali.

„Situace stále není dobrá. Čísla sice klesla, ale není to tak, jak jsme si představovali. Je důležité rozvolňovat s rozmyslem,“ řekl premiér na tiskové konferenci ke studii použití antigenních testů.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) už včera novinářům řekl, že metodika pro rozvolňování je jasná a nebude se nijak upravovat. Musí být splněna podmínka sedmi dní s hodnotou pro třetí stupeň, aby byl vládě navržen přesun do tohoto stupně i z hlediska opatření.

Témata: Andrej Babiš Obchody Restaurace Vláda ČR