Hokejový nároďák žehlí trapas reprezentačního gólmana: Covid je divadlo, řekl!

Dominik Hrachovina (hokejista)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. listopadu 2020 14:54

Část společnosti nemá o profesionálních sportovcích valné mínění. V těchto dnech se postaral o trapas brankář české hokejové reprezentace Dominik Hrachovina. Covid je podle jeho slov divadlo.

Ještě než vyjeli na led, aby potěšili diváky, řeší hokejisté první trapas nové reprezentační sezóny. Brankář Dominik Hrachovina během rozhovoru se zástupci médií prozradil svůj názor na koronavirovou pandemii.

„Tohle divadlo vymyšlené médii, vámi, se tu řeší každý den. My o tom víme, ale tady je situace normální, lidé se chovají normálně. Zaplať pánbůh, že nejsme v České republice a nemusíme řešit takové věci, co se dějí tam,“ řekl gólman působící ve Finsku.

Reakce české hokejové reprezentace k dnešním vyjádřením Dominika Hrachoviny: pic.twitter.com/rp93xesJoT

— Hokejový nároďák (@narodnitym) November 4, 2020

Národní tým se od jeho výroků distancoval s tím, že si uvědomuje rizika a vážnost současné situace. Záležitost má být vyřešena interně. „S Dominikem Hrachovinou jsem mluvil a vysvětlil jsem mu, že zvolil velmi nešťastnou formu a dobu pro takové vyjádření v době srazu národního týmu. Osobně s ním v tomto směru zásadně nesouhlasím, na druhou stranu plně respektuju právo na jeho vlastní názor,“ řekl trenér Filip Pešán.

„Mám své názory, mrzí mne způsob, jakým jsem je vyjádřil, zejména ve chvíli, kdy se všichni soustředíme na to, abychom turnaj vyhráli,“ reagoval samotný Hrachovina.

Témata: Dominik Hrachovina hokej Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)