Moderátor Petr Suchoň dotíral na lékaře Kubka kvůli „biomrkvi“! Další host mu to spočítal!

Petr Suchoň a Milan Kubek se střetli ve vysílání TV Nova.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. října 2020 12:50 | Aktualizováno: 27. října 2020 16:06

Takové emoce by člověk v rozhovoru během zpravodajské relace nečekal. Střet moderátora Petra Suchoně se zástupcem lékařů Milanem Kubkem bude mít podle televize Nova pro prvního jmenovaného dohru. Co se vlastně stalo?

Moderátora zpráv na Nově Petra Suchoně zaujala slova šéfa ČLK Milana Kubka o tom, že si lidé chodí kupovat biomrkev na farmářské trhy, když lékaři „padají na hubu“. Lékař se tak snažil apelovat na spoluobčany, aby brali epidemii koronaviru vážně. Jenže se u Suchoně nesetkal s pochopením, ten na něj totiž začal dorážet a nepouštěl ho ke slovu.

„V neděli byl slunečný den, jestli narážíte na ten trh na náplavce, bylo sluníčko,“ spustil moderátor a připomněl, že i premiér Andrej Babiš (ANO) vyzval občany na sociálních sítích, aby vyrazili ven. Proto se do Kubka pustil.

„Vy pak vytváříte pocit, že ten, kdo si koupí biomrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé. Mně to trošku připomíná to vyjádření z jara, kdy někdo řekl, že sem covid zavlekli lyžaři,“ uvedl Suchoň.

Kubek jeho slova označil za bohapustou demagogii. „Velmi mě mrzí, že stávající kritickou situaci takto zlehčujete,“ reagoval zástupce lékařů a dočkal se zastání i od dalšího hosta vysílání, kterým byl imunolog Václav Hořejší.

Chování moderátora ke Kubkovi měl za nevhodné. „To bylo skutečně neuvěřitelné a skoro se mi nechce odpovídat. To, co on říkal, je hrozně důležité. Vždyť jste to viděl na záběrech, které jste vysílali, jak to vypadalo na těch farmářských trzích. To vůbec nebyla dodržená ta bezpečnostní opatření,“ poukázal odborník.

Podle televize Nova šlo o selhání moderátora, z něhož budou vyvozeny důsledky. Suchoň se omluvil divákům, kolegům a Kubkovi za nezvládnuté vedení rozhovoru. Prý na něj dolehla tíha posledních náročných týdnů a aktuálního nepříznivého vývoje pandemie v ČR, což však nemůže sloužit jako omluva.

Témata: Petr Suchoň Milan Kubek TV Nova Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)