Koronavirus v obcích: Jaká je situace na začátku nového týdne?

Mapa výskytu onemocnění covid-19 v jednotlivých okresech k 21.10.2020.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. října 2020 15:30 | Aktualizováno: 27. října 2020 22:00

O uplynulém víkendu z úst politiků zaznělo, že je ve hře další zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. Jaká je tedy situace na začátku nového týdne v jednotlivých regionech?

Ke koronavirové epidemii v Česku je k dispozici stále více zdrojů včetně nejrůznějších interaktivních map, které například detailně zachycují situaci v jednotlivých obcích. O několika takových projektech už vás stars24.cz informoval.

Nejnověji zveřejnil tuto mapu server irozhlas.cz, který uvádí, že se její tvůrci inspirovali u aplikace amerických New York Times. Data se budou podle jednotlivých obcí aktualizovat každý den.

Komu stačí znát situaci v bezprostředním okolí vlastní obce, ten může zavítat na speciální webové stránky ministerstva zdravotnictví ke koronaviru, která nabízí mapu s přehledem výskytu onemocnění covid-19 po jednotlivých okresech.

Hranici 1000 nakažených na sto tisíc obyvatel již překonaly okresy Zlín, Vsetín a Hradec Králové. Naopak pod 500 případů na sto tisíc lidí evidují např. okresy Teplice, Děčín, Karviná, Bruntál nebo Cheb, kde je to dokonce jen 306 případů.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)