Co je lockdown? Česko se mu možná nevyhne, tohle VIDEO mluví za vše!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. října 2020 11:31

Koronavirová epidemie v Česku dál nabírá na obrátkách, proto byla v tomto týdnu opět zpřísněna opatření proti šíření viru. Přesto se možná země nevyhne lockdownu. Ministr zdravotnictví Roman Prymula dnes ve videu opět apeloval na občany, aby se chovali zodpovědně.

Lockdown už v souvislosti se šířením koronaviru zažilo Česko na jaře, kdy stát zakázal konání veřejných i soukromých akcí či vstup veřejnosti do sportovních i kulturních zařízení, restaurací a vybraných obchodů. Došlo také k uzavření státních hranic či vyhlášení zákazu vycházení bez ochrany obličeje. Kde to bylo možné, tam se také pracovalo z domova.

Jak vás stars24.cz informoval, ještě minulý týden ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) tvrdil, že lockdown je sice varianta, není však úplně pravděpodobná. S každým dalším dnem to však vypadá, že se mu země možná nevyhne.

Šéf klíčového resortu dnes na twitteru zveřejnil video, v němž apeluje na všechny spoluobčany, aby se chovaly tak, jak jim radí. „Důležitá výzva. 3 vteřiny. Ty má každý z vás,“ uvedl krátký vzkaz.

Důležitá výzva. 3 vteřiny. Ty má každý z vás. Prosím o tzv. retweet. pic.twitter.com/JL75ZRnHKK

— Roman Prymula (@profesorPrymula) October 15, 2020

„Prosím vás všechny, zůstaňte doma,“ vzkazuje Prymula. V Česku ve středu přibylo 9544 prokázaných případů nemoci covid-19, nejvíc za jediný den od začátku epidemie. Dosavadní maximum z pátku bylo o 927 nižší.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Roman Prymula