Hrušínský se pustil do Zemana a Babiše: Pro tohle strávil Havel tolik let v kriminále?

Hrušínský, Jan

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. října 2020 12:03

Herec Jan Hrušínský Je znepokojený situací v České republice. Nelíbí se mu například, jak se v současné krizi vyjadřuje prezident Miloš Zeman, ani to, že premiér Andrej Babiš vyhrožuje občanům lockdownem

Zeman v rozhovoru pro Mladou Frontu Dnes vzkázal neschopným podnikatelům, ať zkrachují. „Nechci být cynik, ale někdy natahují ruku i podniky, které by za normálních okolností zkrachovaly, i kdyby tady žádný koronavirus nebyl. Čili jsem zastáncem toho, čemu se říká COVID III. To znamená dlouhodobé, státem garantované úvěry s nízkou úrokovou sazbou a odloženou dobou splatnosti," řekl. Když podnikatelé nedokážou tento úvěr využít a zkrachují, bude to pročistění trhu, dodal.

Vrátil se také k případu hromadné nákazy v jednom z pražských klubů. „Když zavřete noční kluby á la Techtle Mechtle, do kterých chodí pražská smetánka, tak budou sedět, číst knihy, jak doporučuje Prymula, a zvyšovat tím svou beztak nízkou vzdělanostní úroveň,“ rýpnul si Zeman.

Jeho slova ale pořádně naštvala herce Jana Hrušínského, který Zemana kritizuje dlouhodobě, „Člověk, který kvůli svým kšeftům natahal do České republiky statisíce Číňanů, teď drze poučuje, jak máme žít s čínskými chorobami a čínskými viry. Českým podnikatelům přeje, aby krachovali, Pražákům, aby seděli doma a vzdělávali se četbou. Obklopil se udavači, StBáky, proruskými šíbry a hladovými prasaty,“ rozhořčil se na facebooku.

Nelíbí se mu ani kroky vlády premiéra Andreje Babiše. „Českým občanům vláda agenta Bureše vyhrožuje lockdownem a dluhy, jaké tahle země za sto let nepoznala. Pro tohle se obětoval Jan Palach? Pro tohle byli zavražděni Jan Masaryk a Milada Horáková? Navzdory oběti Jana Palacha a všem dalším obětem, které byly přineseny na oltář naší svobody a demokracie - sedí dnes v české vládě i na Pražském hradě lidé ochotní kolaborovat s komunistickou Čínou a totalitním Ruskem kdykoliv je to pro ně výhodné,“ varuje principál Divadla Na Jezerce.

Témata: Jan Hrušínský Miloš Zeman Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Andrej Babiš