Pyšná princezna se stává realitou? Česko jako Půlnoční království, vtipkují lidé!

Češi si dělají legraci z nařízení, které zakazuje zpěv.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. října 2020 12:45

Z nového opatření, které prakticky znemožňuje jakákoliv pěvecká vystoupení, si lidé dělají legraci. Na sociálních sítích poukázali na paralelu s legendární pohádkou Pyšná princezna.

Pyšná princezna je už téměř sedm desítek let jednou z nejpopulárnějších a nejčastěji reprízovaných českých pohádek. Málokdo ale čekal, že se stanou realitou zákazy, které všichni dobře známe právě z tohoto černobílého snímku.

V Půlnočním království, odkud pocházela princezna Krasomila, totiž bylo zakázáno zpívat. „Ty nejsi zdejší, viď? Jinak bys věděl, že v našem království je zakázáno zpívat!“ vysvětluje švec v jedné z nejslavnějších scén, kterou lidé v reakci na nová opatření sdílejí na sociálních sítích.

Terčem je ministrem Prymulou ohlášený zákaz zpěvu. Od pondělí přinejmenším na 14 dní odzvonilo velkým koncertům, nebudou se konat ani operní představení a muzikály. Zpěvem totiž dochází ke zvýšenému šíření viru.

Jak vás stars24.cz informoval, takových vtipů se objevilo více. Někdo třeba zákaz považuje za akt pomsty vůči předchozímu ministrovi Adamu Vojtěchovi, který se v minulosti zúčastnil SuperStar.

Témata: zajímavosti Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)