Prymula vyhlásil další opatření! Lidé se baví zákazem zpěvu!

Roman Prymula

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. října 2020 10:01

Od pondělí budou v Česku kromě nouzového stavu platit nová opatření proti šíření koronaviru. Občany pobavily především restrikce týkající se zpěvu.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula včera vyhlásil nová opatření, která vstoupí v platnost od pondělí. Terčem vtipů obyčejných lidí i některých politiků se stal především tzv. zákaz zpěvu. Co by na něj asi řekl Karel Gott (†80), od jehož skonu dnes uplynul rok?

Velkým koncertům od začátku příštího týden přinejmenším na 14 dní odzvonilo, protože ministerstvo zdravotnictví je vidí jako příliš rizikové z hlediska dalšího šíření nákazy. Ze stejného důvodu se nebudou konat ani operní představení a muzikály. „Protože zpěvem dochází ke zvýšenému šíření viru,“ vysvětlil šéf resortu.

Lidé na nové restrikce vtipně reagovali např. citováním z textu písně Veličenstvo Kat od Karla Kryla. „Byl hrozný tento stát, když musel si se dívat, jak zakázali psát a zakázali zpívat,“ stojí v jedné ze slok.

Někdo zase upozorňoval na možnou souvislost s rošádou na ministerstvu zdravotnictví. Prymula v jeho čele totiž nahradil Adama Vojtěcha, který se v minulosti snažil prosadit jako zpěvák. Po konci ve vedení resortu už má navíc nabídku ke comebacku na pódia.

Témata: Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví Hudba