Miloš Zeman o vakcíně proti covidu: Nechá se očkovat?

Miloš Zeman během rozhovoru pro Frekvenci 1.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. září 2020 10:05

Názor hlavy státu může být pro spoustu občanů důležitý i ve věci vakcíny proti covidu-19, kterou se snaží vyrobit farmaceutické firmy po celém světě. Nechal by se prezident Miloš Zeman očkovat?

V neděli zatím v Česku nikdy nepřibylo tolik nově potvrzených případů onemocnění covid-19 jako včera, zemi nejspíš v tomto týdnu čeká další zpřísnění opatření, které avizoval nový ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Toho minulý týden jmenoval do úřadu prezident Miloš Zeman, který v nedělním rozhovoru pro Frekvenci 1 prozradil, zdali by se nechal očkovat případnou vakcínou. K té vzhlížejí vědci po celém světě a doufají, že výhledově povede ke konci probíhající pandemie.

„Já to zvážil. Víte, já jsem strašný zbabělec a já se nerad nechávám píchat dokonce i do prstu, natož do ruky a do žíly, i když teď s tou zlomenou rukou jsem to bohužel musel absolvovat,“ řekl současný nájemník Pražského hradu.

Prezident si prý vše promyslí, až přijde čas. „Zatím ty klinické testy ještě nebyly dokončeny a solve the problem when you face it, neboli řešte problém, když mu čelíte,“ dodal Zeman.

Témata: Miloš Zeman Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) očkování