Epidemie podle něj nabírá na otáčkách! Biolog Flegr radí, jak jí čelit!

Jaroslav Flegr

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. září 2020 12:55 | Aktualizováno: 19. září 2020 18:44

Koronavirová epidemie nabírá v Česku podle biologa Jaroslava Flegra na obrátkách. Po předchozí předpovědi přišel nyní s doporučeními, jak by se lidé měli v současné situaci chovat.

Evoluční biolog Jaroslav Flegr před časem zveřejnil předpověď vývoje koronavirové epidemie v Česku, která kdekomu přišla jako přehnaná. Už se ale například vyplnilo, že denní přírůstky nakažených „vyskočí rychle nad tisíc a tam už zůstanou“.

„Epidemie nabrala na otáčkách. Lidi se musí připravit na to, co bude,“ řekl vědec v pátek v pořadu Blízká setkání a doporučil lidem, aby si „udržovali distanc, nestýkali se fyzicky s jinými lidmi a drželi se doma“.

Co bychom podle parazitologa měli teď dělat? „Udržovat se v dobré fyzické kondici, začít užívat vitamín D. Ne žádné obrovské dávky, ale ty doporučené denní, ale celou zimu! Chodit ven tam, kde nejsou lidi a dostatek spánku. A udržovat se v dobré psychické kondici,“ uvedl.

Jak to ale udělat, pokud se mají omezit kontakty? „Bavit se na dálku, elektronicky se známými a zejména s těmi dříve narozenými. Až bude karanténa, budou se cítit osamělí,“ doporučil Flegr.

Témata: Jaroslav Flegr Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)