Lucie Bílá pod palbou kvůli koronaviru: Fanoušci jsou naštvaní, píší jí drsné zprávy!

Lucie Bílá

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. září 2020 13:58

Zpěvačka Lucie Bílá čelí obří vlně kritiky. Důvodem je video, na kterém oznámila, že byla pozitivně testována na koronavirus. Zároveň na něm totiž tvrdí, že jde jen o "blbou chřipku". A to se mnohým jejím fanouškům nelíbí.

Jak vás již server stars24.cz informoval, Lucie Bílá se nakazila koronavirem. Stala se tak jedním z více než 44 tisíc Čechů, u kterých test nemoc odhalil. Prostřednictvím videa zpěvačka promluvila k fanouškům, mimo jiné prozradila, že nemoc u ní má mírný průběh.

Prozradila také, že už v pondělí bude moci mezi lidi. „Alespoň vám můžu říct svoji zkušenost, že to je jenom blbá chřipka, která se dá přežít. Je potřeba si na to zvyknout a být na sebe opatrný, ale jinak bych z toho žádnou hrůzu nedělala,“ dodala Bílá.

Tím ovšem mnohé fanoušky naštvala. Češi jí začali na facebooku spílat, že nemoc podceňuje, čímž může ovlivnit i širokou veřejnost. „Měla byste mít trochu zodpovědnosti a nepřesvědčoval lidi, že Covid nemůže být nebezpečný. To, že máte lehčí průběh je prima a přeju vám to. Ale fakt, že u vás má Covid projevy jako chřipka ještě neznamená, že u podstatné části lidí není projev horší (oboustranný zápal plic) zejména u obézních, pacientů s cukrovkou, astmatem a dalších (u nás podstatná část populace) je průběh o dost horší,“ napsal zpěvačce jeden z Čechů.

Nebyl zdaleka jediný. „Tak to mne těší, že to takto dobře zvládáte. Ale nemůžete to paušalizovat celkově. Jsou i lidé, kteří mají opravdu těžký průběh či u některých to opravdu končí smrtí,“ vzkazuje Bílé paní Simona.

„Lucko, ono ale hodně lidí ten těžší průběh mít může, bohužel ta čísla stoupají, chápu, že nechcete strašit, jenže ono to bohužel vede k tomu, že lidi pak mají představu, že o nic fakt nejde, vždyť i Lucka nám to teď potvrdila,“ přidala se paní Andrea.

„Líbilo se mi, jak jste se angažovala v rouškách snažila se podporovat ostatní. Po tomto videu jsem rozčarovaná a zklamaná. To že u Vás to neskončilo tím horším průběhem a hospitalizací, neznamená, že váš soused na tom nemůže být hůř. Proč to zlehčujete?“ nechápe fanynka Jana.

„I když jsem Vaše fanynka, mám Vás ráda, nesouhlasím s Vaším názorem, že je to jen blbá chřipka. Lidé, kteří si tím prošli a měli velké zdravotní problémy, mluví jinak. Je to úhel pohledu. Nechtěla bych skončit v nemocnici, že na mě už nevyšel dýchací přístroj. A že jich v nemocnicích není až tolik!“ vzkazuje Bílé další zklamaná příznivkyně.

Dalším se nezdá, že by Bílá mohla tak brzy zpět mezi lidi. „Nemyslím si že máte coronu. Ale jak říkáte chřipku. To by jste se nemohla tak rychle vrátit do práce,“ napsala jí paní Andrea. „Měla jsem pozitivní testy Andrejko ...o víkendu mi končí povinná desetidenní karanténa,“ vysvětluje jí zpěvačka.

Témata: Lucie Bílá Koronavirus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)