Ulice slaví 15 let: Tyhle perličky ze zákulisí možná neznáte!

seriál Ulice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

2. září 2020 15:30

Populární seriál Ulice dnes slaví 15 let od chvíle, co byl poprvé uveden na tuzemské televizní obrazovky. Za tu dobu nejspíš mnozí diváci zapomněli, jaké okolnosti vlastně provázely jeho úplný začátek.

Dnes je to přesně 15 let, co televize Nova odvysílala první díl nekonečné Ulice. Úvodní klapka padla o necelé tři měsíce dříve, zhruba čtvrt roku trvající prodleva mezi natočením a odvysíláním epizody platí dodnes.

Nova v roce 2005 reagovala na úspěch seriálu Rodinná pouta na konkurenční Primě, který se sice začal vysílat již v roce předcházejícím, dnes je však již oproti Ulici dávno minulostí. Tehdy si však Nova nemohla dovolit ignorovat úspěch prvního primetimového seriálu české komerční televize.

„Rodinná pouta předvedla, že dokážou velmi levně dělat seriál na nízké úrovni, který ale diváci chtějí. To si myslím, že odblokovalo možnost uvažování Novy pustit se do ještě náročnějšího projektu, do denního seriálu,“ nechal se dle ČTK slyšet producent Ulice Michal Reitler.

Právě Rodinná pouta, Ulice nebo Pojišťovna štěstí odstartovaly éru původních seriálů v českých komerčních televizích. Dramatická tvorba byla do té doby spíše doménou veřejnoprávní televize, dnes ale seriály s domácími herci patří k lákadlům všech hlavních stanic.

Témata: seriál Ulice seriály tv seriály