Tam, kde jsou povinné, se nosit roušky vyplatí! Policie je neúprosná!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. září 2020 11:25 | Aktualizováno: 1. září 2020 17:02

Od úterý opět musíme nasadit roušky častěji než v předchozích týdnech. Není přitom pochyb, že dodržovat nařízení se vyplatí. Strážníci totiž neváhají udělit pokutu lidem, kteří nemají zakrytá ústa a nos.

Od dnešního dne se po celé zemi opět rozšířila povinnost nošení roušek, opět si je povinně musíme nasadit třeba v prostředcích hromadné dopravy. Výjimkou bylo v tomto směru již dříve pražské metro, kde povinnost platila i o prázdninách.

Právě v letních měsících si tam na cestující posvítili pražští strážníci, kteří mohli udělit až desetitisícovou pokutu. Podle informací webu novinky.cz řešily od počátku krize asi 11 tisíc takových přestupků, z nichž hned 6249 připadá na srpen.

Drtivou většinu případů – téměř 6 tisíc – vyřešili městští policisté s cestujícími domluvou. K pokutě sáhli v 325 případech. Celkem bylo takhle zaplaceno přes 63 tisíc korun, průměrná výše pokuty tak činila asi 200 korun.

„Co se týká samotného posuzování – je to stejné jako u jiných přestupkových jednání – konkrétní řešení i stanovení sankce závisí vždy na posouzení strážníka,“ vysvětlil deníku Právo šéf pražských strážníků Eduard Šuster.

Témata: Zdravotnické roušky policie Praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)