Lékaři řeší neřešitelný případ! Na svatbě se 95 lidí nakazilo covidem, nikdy nezjistí proč!

Indická svatba

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. července 2020 15:38

Ženich po smrti a 95 nakažených. Taková je bilance jedné indické svatby, na níž se dostavili lidé pozitivní na koronavirus.

Nakaženým byl přitom sám ženich, jehož rodina údajně nabádala k tomu, aby svatbu zorganizoval i přesto, že vykazoval příznaky nákazy. Zjistit pravdu se už ale nepodaří, protože jeho tělo bylo zpopelněno ještě před testováním.

Třicetiletý softwarový inženýr si před svatbou stěžoval na horečku, rodiče ho ale donutili vzít si paracetamol a nic nerušit. Mladík krátce po svatbě zemřel, ale lékaři jeho smrt nemohou připsat covidu-19, protože ho před kremací nestihli otestovat.

Indická zpravodajská organizace First Post kontaktovala místní zdravotníky, kteří uvedli, že patnáct příbuzných, kteří se zúčastnili svatby, bylo infikováno. Po otestování více než 350 lidí se ale ukázalo, že nemocných je nejméně 95 hostů.

V rozhovoru pro Business Today úředníci anonymně uvedli, že svatební hosté hrubě porušili opatření. Potvrdili, že rodina neměla organizovat svatbu. Podle platných vládních nařízení se totiž může při jakýchkoliv hromadných akcích setkávat nejvíce padesát lidí. 

Témata: Indie svatba Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)