"Češi si myslí, že krize skončila?" V zahraničí jsou V ŠOKU! Nestačí se divit, co se u nás děje!

Covid-19, koronavirus SARS-CoV-2, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. května 2020 19:57 | Aktualizováno: 31. května 2020 22:02

Čechům se opět jednou povedlo šokovat v zahraničí. Naši sousedé nechápavě kroutí hlavou nad tím, že zdejší celebrity v době pandemie nejen že nedodržují odstupy, ale ani nenosí roušky.

Oblíbený slovenský server Topky upozornil, že v uplynulých měsících vlády po celém světě zavedly opatření, aby šířící se koronavirus dostaly pod kontrolu.

"Na Slovensku se situace výrazně zlepšila, a proto zákazy pomalu uvolňujeme. Ale mnohem pomaleji než v sousedním Česku. Tam se tváří, že koronakrize je již minulostí. Známé tváře si vesele chodí na promo akce. A nedodržují žádné odstupy, dokonce nenosí ani roušky!" píše server.

Dodává, že slovenská vláda zavedla opatření související s koronavirem dříve, a i přes uspokojivé výsledky je uvolňuje mnohem pomaleji, než v Česku. A nutno dodat, že Slovensko pandemii co do počtu nakažených a mrtvých zvládlo z celé Evropy nejlépe.

Podle serveru se Češi dokonce tváří, jakoby koronakrize už úplně vyšuměla a zdejší média jsou plná promo akcí, které se konají. "V úterý se například v jedné z pražských restaurací uváděla do světa nová kniha. Křtu se samozřejmě zúčastnilo mnoho známých osobností. Za všechny jmenujme například zpěvačku Martu Jandovou a porotkyni SuperStar Patricii Pagáčovou," všiml si server.

"Zajímavostí je, že ačkoli ještě donedávna všichni žili ve strachu z nebezpečného covidu, aktuálně se osobnosti už usmívají na večírcích bez roušek, či dodržování jakéhokoliv odstupu," dodal server.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) češi