Policie řeší brutální případ: V romské osadě našli krutým způsobem utýrané psy!

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. května 2020 15:37

Slovenská média řeší brutální případ týrání zvířat v jedné z tamních romských osad. Podle magazínu Nový čas mělo dojít k utýrání dvou psů obzvláště krutým způsobem.

Iniciativa Zvířecí ombudsman podává spolu s Československým kastračním programem (ČSKP) trestní oznámení ve věci týrání dvou psů v obci Huncovce v okrese Kežmarok. Informovala o tom podle Nového času mluvčí Natália Babicová s tím, že oba psi vážným zraněním podlehli.

V pondělí 18. května měli být v romské osadě v Huncovcích nalezeni dva němečtí ovčáci, kteří byli krutým způsobem utýráni k smrti. Babicová popisuje, že jeden pes měl velkou bodnou ránu v oblasti zad, která byla pravděpodobně způsobena sekerou.

Druhý pes měl mít také hlubokou ránu, která sahala od břicha až po varlata. Rána byla značně zhnisaná a pes trpěl výraznou podvýživou. Další vyšetření u něj prokázala rozdrcení pánve.

Ovčák, který měl bodnou ránu v zádech, uhynul během operace, druhého museli podle magazínu veterináři v důsledku vážných zranění utratit.

Případem se nyní zabývá Krajské ředitelství Policejního sboru v Prešově. Policie zahájila trestní stíhání ve věci přečinu týrání zvířat. Pachatel zatím není znám, v případě prokázání viny mu ale hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Témata: Slovensko týrání zvířat Psi Policie SR