VIDEO: Nakažený taxikář po léčbě remdesivirem POPRVÉ PROMLUVIL!

Koronavirem nakažený taxikář poprvé promluvil

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. dubna 2020 11:10

Jeho případ sledovalo celé Česko. Koronavirem nakažený pražský taxikář několik týdnů bojoval o život, stal se první a dosud jediným českým pacientem, který dostal remdesivir. Tento týden poprvé promluvil.

Byl to první opravdu závažný případ nákazy koronavirem v Česku a chvílemi to vypadalo, že pacient nepřežije. Teď už mají doktoři důvod k optimismu. Nakažený taxikář poprvé promluvil do kamery.

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, kde je třiapadesátiletý muž hospitalizován, včera zveřejnila na facebooku video, na kterém jediný pacient léčený experimentálním lékem Remdesivir děkuje zdravotníkům za jejich péči, která mu zachránila život.

„Všem lidem, co mi tu pomáhají, bych chtěl vzkázat, že jim hrozně moc děkuji. Moc si vážím, že mě z toho dostali, že to dokázali, že to nevzdali, že jsem tady a za to jsem moc šťastný,“ říká muž ležící na lůžku.

Pro lékaře a sestry má jen slova obdivu. „Obdivuji, jak tu lékaři a sestry dennodenně nastavují svůj krk. Přitom vědí, jak je to nakažlivé, mají rodiny, děti a stejně pomáhají,“ dodal pan Robert.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Všeobecná fakultní nemocnice Praha