Zemřela zdravotní sestra: Předcházel tomu zoufalý vzkaz na internetu!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. března 2020 16:21 | Aktualizováno: 31. března 2020 17:01

Záhadné úmrtí zdravotní sestry z pražské Thomayerovy nemocnice se řeší od včerejšího večera. Podle nejnovějších informací mu předcházel zoufalý vzkaz, který zdravotnice zveřejnila na sociální síti. Co v něm stálo?

Jak vás stars24.cz informoval, o víkendu zemřela zdravotní sestra z pražské Thomayerovy nemocnice, u které testy potvrdily nákazu novým koronavirem.

Žena náhle zemřela v neděli, podle webu blesk.cz si ještě o den dříve stěžovala na sociální síti na nedostatek ochranných pomůcek. Zdravotnice údajně opakovaně přišla do styku s nakaženým taxikářem, kterého ve VFN léčí za pomoci experimentálního léku remdesivir.

„Jeden plášť, brýle a ústenka na 12hodinovou směnu fakt k takovému pacientovi nestačí. To se můžu svlékat, jak chci, a je mi to stejně prd platné,“ napsala dle zmíněného serveru zdravotní sestra na facebooku.

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula dle ČTK novinářům řekl, že sestry měly všechny potřebné ochranné pomůcky, nakazily se ale zřejmě při jejich svlékání. Vedení nemocnice pochybení zaměstnankyň odmítlo.

Témata: Nemocnice Thomayerova lékaři Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)