NESPÍM, NEJÍM, NEMŮŽU NA ZÁCHOD! Drsné svědectví lékařky z Bulovky, tohle si přeje!

Nemocnice Na Bulovce

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. března 2020 13:23

Drsné svědectví o současné situaci ve zdravotnictví poskytla na sociální síti lékařka z pražské Nemocnice Na Bulovce. Žena především prosí lidi, aby nezaměstnávali zdravotníky zbytečně.

„Už nemůžem. Nespíme, nejíme, na záchodě jsem nebyla ani nepamatuju. Telefon zvoní prakticky nepřetržitě,“ prozradila na facebooku lékařka z pražské Bulovky, která ví, že se upsala náročné práci, tohle je ale něco jiného. „Je to sprint i maraton v jednom - hrozně intenzivní zápřah, ale zároveň to trvá dlouho a konec je zatím v nedohlednu,“ konstatuje.

Spousta lidí podle ní stále nevěnuje pozornost prosbám lékařů. „I přes věčné opakování různými médii, aby asymptomatičtí nechodili na výtěry, je jich tu pořád odhadem asi miliarda. Nechápu logiku toho, když lidi, kteří se bojí že by koronavirus mohli mít, přijdou na jediné místo, kde je stoprocentně jasné, že se tam koronavirus vyskytuje,“ píše doktorka.

Kdo nemá žádné nebo má jen lehké příznaky, má zůstat doma, pít dostatek tekutin, při teplotě si vzít paralen a z nemoci se vyležet. Problémy jsou také s lidmi, kteří lžou záchranářům o svých symptomech, aby je vyšetřili. 

„Ani přes spánkový deficit nejsme úplně blbý a poznáme, jestli je někomu špatně nebo ne, a dost mě uráží, když ze mě někdo dělá debila a hraje tu divadlo. Za druhé plýtvají našim časem, energií a zdravotnickým materiálem, který bychom mohli využít pro někoho, kdo naši péči opravdu potřebuje. Ve zdravotnictví sice už chvilku pracuju, ale když nám lidi ukradli roušky, tak to i mě překvapilo,“ svěřila se.

„Taky bych ocenila, kdyby na mě lidi přestali křiče. Já chápu, že je to pro vás stresová situace, pro mě taky, ale řevem moji efektivitu práce opravdu nezvýšíte. Jasně, jste naštvaní na vládu, já to beru, ale uvědomte si, že tady křičíte na chudáka, který se už nevím jak dlouho nevyspal a který má na rozhodnutí premiéra zhruba stejný vliv jako na zítřejší počasí na Srí Lance,“ dodala a na závěr připojila jasný vzkaz.

„Prostě pojďme se chovat rozumně a navzájem k sobě jako lidi,“ prosí spoluobčany.

Témata: lékaři nemocnice na bulovce Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemoci