Karel Gott a koronavirus? Zjistili jsme, po čem Češi šílí!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. března 2020 12:39

Údaje o novém typu koronaviru hledají na internetu každý den desítky tisíc lidí. Zájem o vyhledávání roste od začátku letošního roku. Překoná ale Karla Gotta?

Vyhledávání ohledně epidemie zatím ale netrhá žádné rekordy. Koronavirus sice denně hledají až desetitisíce lidé, po úmrtí zpěváka Karla Gotta ale šly počty dotazů ve vyhledávačích do statisíců.

Zvýšení počtu dotazů evidují vyhledávače podle veřejně dostupných statistik zejména v posledních dnech, kdy se případy nakažení objevily i v Česku. Podobně rostl počet dotazů na roušky a respirátory nebo na příznaky koronaviru.

Nový typ koronaviru se dál rychle šíří nejpostiženějšími zeměmi. Kromě Číny, kde epidemie začala, jsou jimi mimo jiné Jižní Korea, Írán a Itálie, která je s 3089 případy a 107 oběťmi nejpostiženějším státem Evropy. Írán hlásí 92 mrtvých z 2922 nakažených, ovšem experti se obávají, že islámská republika neuvádí skutečný počet infikovaných.

Desítky nových případů nákazy registruje i Německo. Itálie se rozhodla uzavřít od čtvrtka všechny školy. Své první infikované oznámily Polsko a Maďarsko, zatímco Česko má aktuálně osm nakažených.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) internet Karel Gott